全国
客服 加微信
找信息 找资料
找试题
联系我们
当前位置:首页 > 真题练习 > 模拟试卷 > 江西专升本英语模拟试题及答案(2023.01.05)
江西专升本英语模拟试题及答案(2023.01.05)
江西省专升本 2023-01-05 00:00:00

英语是江西专升本必考公共基础课,下面来看英语阅读理解模拟试题及答案。

江西专升本英语模拟试题及答案(2023.01.05)

阅读理解:

Sometimes people give us nicknames(绰号) in order to make fun of us, which can really hurt.

Four Eyes, Metal Mouth, Dumbo, Slow Poke and Grater Face. We've all heard kids calling nasty(令人厌恶的) nicknames like these. Maybe you've ever used similar nicknames on other kids, or had one yourself.

A playground bruise or wound usually disappears after a couple of days, but the pain and anger coming from being called a cruel nickname can last much longer than that. If you've ever laughed at another kid by making up or using a tease nickname, or if you've ever received one, you know that names like Fatso(胖子), Smelly and Short Stuff can be very hurtful. Plus, they have a habit of sticking to us like glue!

People use negative nicknames as a way of keeping someone out of a group, of gaining power over someone, or of making themselves feel more important. You may know a kid in your class who always makes nicknames for the other kids. This student likes to feel cool by acting like the official “nickname makers”. This can give a student a feeling of power, but that power comes at the cost of making other kids feel bad. Kids who give others hurtful nicknames are often trying to cover up the fact that they really feel bad about themselves.

Like other kinds of insults(侮辱), a cruel nickname can be used to make a kid feel being left out or angry. Sometimes they're even nastier than most ways of being mean, because they can be so hard to shake off.

问题:

1.What is the best title for the passage?

A.Powerful Nicknames

B.Hurtful Nicknames

C.How to Make Fun of Others?

D.How to Give Others a Nickname?

【参考答案】B

[考点]主旨大意题

【精析】B 通读全文可知,文章第一段和最后一段点明了主旨,即绰号会对孩子造成很大的伤害。故选B。

2.According to the passage, the underlined word “bruise” in the third paragraph means _______.

A.joke

B.nickname

C.wound

D.game

【参考答案】C

[考点]词语理解题

【精析】C 根据第三段第一句“A playground bruise or wound usually disappears after a couple of days…”可推知,bruise和wound是由or连接的并列成分,所以bruise与wound的意思相近。故选C。

3.A kid often gives other kids nicknames in order to _________.

A.show off his power

B.present his creative ideas

C.win reputation

D.make himself hurt by others

【参考答案】A

[考点]推理判断题

【精析】A 根据第四段第三、四句“This student likes to feel cool by acting like the official…This can give a student a feeling of power…”可知,给人起绰号会让“起绰号者”感觉很酷,使他觉得自己像是拥有了某种能力。由此可推知,孩子给别人起绰号是为了炫耀自己的能力。故选A。

4. The author believes that _______.

A.those who have hurtful nicknames are not confident

B.those who give others hurtful nicknames are confident

C.the “official nickname makers” are usually very cool

D.the “official nickname makers” in fact feel bad about themselves

【参考答案】D

[考点]事实细节题

【精析】D 根据第四段最后一句“Kids who give others hurtful nicknames are often trying to cover up the fact that they really feel bad about themselves.”可知,给别人起绰号的孩子其实感觉自己很糟糕。故选D。

5.The author's attitude towards nicknames in this passage is best described as _________.

A.positive

B.negative

C.neutral

D.indifferent

【参考答案】B

[考点]观点态度题

【精析】B 文章第一段和最后一段指出,绰号对孩子的负面影响很大。由此可推知,作者对绰号持否定态度。故选B。

展开全文
升学类型:
  • 统招专升本
  • 自考本科
  • 成人本科
  • 更多方式
您的身份:
所在地区:

传爱专升本声明

(一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。 (二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对 内容、版权等问题存在异议请于我们联系,我们会及时处理。
距考试还剩 0 0 0
  • 企业微信
  • 小程序
  • 微信公众号
  • 二维码1
    扫一扫添加企微老师 解答专升本疑问
    二维码1
    扫一扫,添加小程序 了解更多专升本资讯
    二维码1
    扫一扫,添加微信公众号 了解更多专升本资讯