全国
客服 加微信
找信息 找资料
找试题
联系我们
当前位置:首页 > 真题练习 > 每日一练 > 2024年河南专升本英语阅读理解答案及试题
2024年河南专升本英语阅读理解答案及试题
河南省专升本 2023-08-21 00:00:00

2023年河南专升本考试已经结束,正在备考2024年的考生请注意,以下是河南专升本英语模拟试题及答案,考生可在考前提前练练手。

河南专升本

阅读理解:

Driving a car at high speed along a highway seems to be fun. You need only to follow the bright traffic signs beside the highways and they will take you to where you wish.

But to a London taxi driver, driving is not an easy job. A taxi driver has to have not only good driving skills but also a good knowledge of the city of London, from the smallest lane(小巷) to the most popular bar around. He has to be at the service of all kinds of passengers at all times.

A certain London taxi driver talked of his job as follows.

During the night it is quite usual for him to stop two or three times for some refreshments(小 食). He said, “I never drink when I'm working—I would lose my licence. ”

He normally goes home between 2 and 3 o'clock in the night. There are times when he has to stay longer and try to make more runs. He said, “That's the worst thing about working for yourself. If you don't make the money, no one is going to give it to you. ”

London taxi drivers not only “take” but also “give”. Every summer, hundreds of poor children from London will go for a day at the sea—by taxi! Their rides are paid by the taxi drivers, and these fares(车费) all go to the “London Taxi Fund for Underprivileged Children”. At the sea, they are met by the mayor, and a lunch party is also held in honour of the taxi drivers and the children. After a happy day running around the sea beaches and visiting the market, the children go home again— by taxi, and free of charge, of course!

问题:

1.To be a London taxi driver is not easy because_________ .

A.he has to follow the bright traffic signs

B.he has to have good driving skills and know all the places in the city

C.he has to serve all kinds of passengers at all times

D.both B and C

答案

【精析】 D 根据第二段“But to a London taxi driver, driving is not an easy job. A taxi driver has to have not only good driving skills but also a good knowledge of the city of London....He has to be at the service of all kinds of passengers at all times. ”可知,在伦敦当出租车司机很不容易,不仅要有良好的驾 驶技术,而且要非常了解伦敦,还要随时为不同的乘客提供服务,所以 B、C 两项都符合题意。故 选 D。

2.The London taxi drivers who work for themselves __________.

A.have to work hard because no one would give them money for doing nothing

B.never stop driving in the city during the night

C.only work between 2 and 3 o'clock in the night

D.usually drink when working

答案

【精析】 A 根据第五段“He normally goes home between 2 and 3 o’ clock in the night....‘That's...If you don’t make the money, no one is going to give it to you. ’”可知,出租车司机通常在晚上2 点到3 点 间回家;他们必须努力工作挣钱,因为没有人会白给他们钱,所以 C 项不正确,A 项正确。根据第四 段“During the night it is quite usual for him to stop two or three times for some refreshments. He said, ‘I never drink when I’m working—I would lose my licence. ’”可知,晚上出租车司机通常会停下来两三次 去吃些小食,司机工作的时候不能喝酒,否则会被吊销执照,所以选项 B、D 不正确。故选 A。

3.The author of the passage says that ________.

A.the taxi driver works longer than ordinary people is necessary

B.the more runs the taxi driver makes, the more he gets

C.the taxi driver doesn't like to work for others

D.the taxi driver in the city only “takes”

答案

【精析】B 根据第五段第二句“There are times when he has to stay longer and try to make more runs. ” 可知,伦敦的出租车司机为了多赚些钱,有时不得不延长工作时间,多跑几趟车。由此可推知,出租 车司机跑得越多,挣得也会越多。A、C 两项在文中并未提及;根据最后一段第一句可知,D 项不正 确。故选 B。

4. London taxi drivers ________.A.take money because they have to pay for the children's ridesB.go to the sea with their families for a day in the summer every two yearsC.pay the fares for the poor children to the sea for a day once a yearD.give the poor children a free ride for a day at the sea once every two years

答案

【精析】C 根据最后一段第二、三句“Every summer, hundreds of poor children from London will go for a day at the sea—by taxi! Their rides are paid by the taxi drivers....”可知,每年夏天,伦敦数百名贫困儿 童会乘出租车到海边玩一天;他们的车费由出租车司机承担,并全部投入到相关的基金会中。故选 C。

5.The underlined words “Underprivileged Children”(Para. 6) mean children_________ .

A.of low income families

B.who like to travel by taxi

C.who wish to go to the sea

D.from London

答案

【精析】A 结合上题解析和最后一段第二句“...hundreds of poor children from London will go for a day at the sea...”可知,该项基金会应是针对贫困儿童的,即低收入家庭的儿童。underprivileged 意为 “贫穷的,底层的,在社会中处于弱势的”。A 项与之意思最为接近。故选 A。

展开全文
升学类型:
  • 统招专升本
  • 自考本科
  • 成人本科
  • 更多方式
您的身份:
所在地区:

传爱专升本声明

(一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。 (二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对 内容、版权等问题存在异议请于我们联系,我们会及时处理。
距考试还剩 0 0 0
  • 企业微信
  • 小程序
  • 微信公众号
  • 二维码1
    扫一扫添加企微老师 解答专升本疑问
    二维码1
    扫一扫,添加小程序 了解更多专升本资讯
    二维码1
    扫一扫,添加微信公众号 了解更多专升本资讯