全国
客服 加微信
找信息 找资料
找试题
联系我们
当前位置:首页 > 真题练习 > 每日一练 > 湖北专升本英语练习题及答案
湖北专升本英语练习题及答案
湖北省专升本 2021-12-02 00:00:00

湖北 专升本 英语

专升本已经结束,全国各个省份重难点知识点已经陆续公布。练习题对于考生来说是至关重要的,专升本报名网为大家整理了湖北专升本英语练习题及答案,2025年参加湖北专升本的同学可以练习下,有需要的同学可以收藏下。

Why do we make people do exams?It is strange form of torture to go through just for a piece of paper.

In the months before the exam it seems all right.You tell yourself that what you do not know today you can learn tomorrow.Then come the last few weeks,and the desperate rush to learn all the things you put off till tomorrow that never comes,culminating(达到顶点)in the last few days,as you realize that what you do not know you will never learn.

The day of the exam arrives,and you have to make sure you go to the right place on time,well supplied with pens,pencils and tranquillizers(镇静剂).what really undermines your confidence is that all the other candidates seem so calm and self-assured.

When you finally look at the paper,it is a bit of an anti-climax(令人扫兴的结局).it is never as bad as you feared,and you remember most of the things you thought you'd forgotten.

1.The word“torture”(in Paragraph 1)most probably means ______.

A.happiness

B.punishment

C.sadness

D.damage

2.It is ______ in the months before the exam.

A.serious

B.relaxed

C.fair

D.great

3.“What you do not know today you can learn tomorrow”is ______.

A.a good way of learning

B.a bad way of learning

C.an excuse for not learning

D.a plan for later learning

4.Which of the following statements is correct according to the passage?

A.We should not put today's work off until tomorrow.

B.We should keep both calm and self-confident in an exam.

C.Exams are generally not so bad as you feared.

D.All of the above.

5.What can the author most probably be?

A.a teacher

B.a worker

C.a lawyer

D.an engineer

参考答案:

1.【答案B】

解析:文章第一段说:“我们为什么要让人们参加考试?这是一种仅仅为了一张纸而受折磨的奇怪形式。”选项A.happiness幸福,B.punishment惩罚,C.sadness伤心,D.damage损失。根据上下文意思,正确答案是B.惩罚。

2.【答案C】

解析:原文“In the months before the exam it seems all right."选项A.serious严肃的,B.relaxed放松的,C.fair还可以、中等的、适度的,D.great伟大的。其中C.fair比较接近原文中all right的意思。

3.【答案C】

解析:选项A和B是指一种好的或坏的学习方法,但原文并非是指学习方法,而是指不想努力学习的借口,所以C是正确答案。

4.【答案D】

解析:根据文章2、3、4段的内容,采用逐条比对的办法可发现每条都对,所以D是正确答案。

5.【答案A】

解析:全文主要是关于考试、对考试的态度及做法,作者很可能是名教师,所以A是正确答案。

展开全文
升学类型:
  • 统招专升本
  • 自考本科
  • 成人本科
  • 更多方式
您的身份:
所在地区:

传爱专升本声明

(一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。 (二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对 内容、版权等问题存在异议请于我们联系,我们会及时处理。
距考试还剩 0 0 0
  • 企业微信
  • 小程序
  • 微信公众号
  • 二维码1
    扫一扫添加企微老师 解答专升本疑问
    二维码1
    扫一扫,添加小程序 了解更多专升本资讯
    二维码1
    扫一扫,添加微信公众号 了解更多专升本资讯